PRESTARI SERVICII – TOPOGRAFIE

Datorita necesitatilor specialistilor din domeniu de a efectua masuratori topografice cu o acuratete cat mai mare, intr-un timp mai scurt si cu costuri reduse, serviciile de topografie, cartografiere si fotogrammetrie cu ajutorul dronelor au devenit o alternativa eficienta pentru numeroase aplicatii din sfera topografiei.

Cartografierea si fotogrammetria sunt acum floare la ureche cu ajutorul tehnologiei dronelor DJI cu precizie RTK (ROMPOS). Se pot astfel efectua masuratori topografice cu precizie la nivel de centimetru chiar si in zone greu accesibile sau inaccesibile (suprafete accidentate, mlastini, terenuri pe care sunt depozitate materiale sau substante perioculoase etc.).

AVANTAJELE UTILIZARII DRONELOR IN TOPOGRAFIE

• Precizie RTK la nivel de centimetru
• Colectare rapida a datelor
• Costuri operationale scazute
• Istoric misiuni
• Mai putin timp petrecut in teren pentru colectarea datelor

Comparativ cu statiile totale, cartografierea si fotogrammetria cu ajutorul dronelor implica costuri mult mai mici, colectarea si procesarea datelor se vor realiza mai rapid, iar din punct de vedere al calitatii imaginilor, acestea contin detalii uimitoare.

Fotogrammetria este o stiinta care se ocupa cu determinarea in timp si spatiu a obiectelor fixe, mobile sau deformabile si cu reprezentarea lor fotografica, grafica sau numerica (prin coordonate) pe baza de fotografii speciale numite fotograme preluate cu ajutorul dronelor.

Metoda este utilizata pentru efectuarea de masuratori topografice cu precizie la nivel de centimetru si pentru a realiza modele digitale ale terenurilor (mapare 2D si 3D), planuri topografice si numeroase alte aplicatii pentru topografie si geodezie pe suprafete forate mari, agricultura, constructii etc.

CE SERVICII OFERIM?

► ORTOFOTOPLANURI 
Generam ortofotoplanuri de inalta rezolutie, care permit o reprezentare exacta a terenului. Acestea ofera o vizualizare globala si detaliata a unui teritoriu, fiind instrumente deosebit de utile pentru urbanism, amenajare teritoriala, studii de mediu, monitorizarea lucrarilor de constructie sau evaluarea daunelor in caz de dezastre naturale. Totodata, acestea pot fi folosite pentru a crea harti tematice sau pentru a actualiza bazele de date geografice.

► MODEL 3D CLADIRI
Esentiale pentru proiectarea, simularea si analiza diferitelor scenarii de constructie sau renovare. Modelele 3D pot fi de asemenea utilizate pentru vizualizari arhitecturale, prezentari imobiliare sau pentru a ajuta la navigarea in spatii complexe. Integrand date geospatiale precise, modelele noastre 3D ofera o intelegere deplina a contextului si conditiilor existente, permitand planificarea eficienta a proiectelor si reducerea riscurilor. De asemenea, acestea sunt un instrument valoros pentru gestionarea proprietatilor, facilitand planificarea intretinerii si a gestionarii spatiilor.

► INDUSTRIE DE EXTRACTIE
Oferim solutii de topografie si monitorizare pentru industria miniera si de extractie. Utilizam tehnologii de ultima generatie pentru a cartografia carierele si minele, pentru a estima volumul de materiale extrase si pentru a planifica operatiunile de extractie viitoare. In plus, serviciile noastre ajuta la identificarea si prevenirea potentialelor riscuri pentru siguranta lucratorilor, precum si la evaluarea impactului asupra mediului.

► MONITORIZAREA CONSTRUCTIILOR
Oferim servicii profesionale de monitorizare a constructiilor pentru a asigura progresele constante si pentru a preveni problemele inainte ca acestea sa apara. Acest proces permite evaluarea eficienta a integritatii structurale, identificarea eventualelor defectiuni sau probleme de siguranta, precum si verificarea respectarii planurilor si specificatiilor de constructie. Monitorizarea regulata ajuta la evitarea intarzierilor costisitoare si a problemelor legate de calitate, contribuind astfel la o mai buna gestionare a proiectului si la optimizarea costurilor de constructie.

► INSPECTII DE PARCURI FOTOVOLTAICE
Facilitam monitorizarea si intretinerea parcurilor fotovoltaice prin folosirea dronelor echipate cu camere termice. Acestea permit identificarea rapida a defectiunilor sau a zonelor cu probleme, imbunatatind eficienta sistemelor de energie solara.