Odată cu creșterea rapidă a populației la nivel global, fermierii merită tot ajutorul pe care îl pot primi. Pentru rezultate cât mai bune pe terenurile agricole, fermierii apelează la cele mai eficiente tehnologii și echipamente, printre care și la drone.
Agricultura de precizie este un tip de agricultură inovativă, bazat pe tehnologii de ultima generație, cu scopul de a eficientiza procesele agricole. Cu ajutorul datelor precise colectate de drone, fermierii pot dezvolta modalități inteligente pentru analizarea, însămânțarea, fertilizarea și hidratarea culturilor, cât și aplicarea îngrășămintelor sau pesticidelor.
Odată cu progresul tehnologiei și schimbarea continuă a reglementarilor privind utilizarea dronelor, fermierii pot constui sisteme agricole impresionante cu ajutorul dronelor.
Ce este agricultura de precizie?
Agricultura de precizie se referă la eficientizarea agriculturii cu ajutorul tehnologiilor și utilajelor performante pentru un proces agricol cât mai inteligent și exploatarea cât mai eficientă a terenului disponibil.
Metodele de aplicare a îngrășămintelor și pesticidelor moștenite din trecut nu sunt suficient de precise pentru a face față tuturor condițiilor unui teren, acestea fiind aplicate pe baza caracteristicilor medii ale terenului, negarantând precizie și risipind soluțiile.
Dronele prezintă o tehnologie care le ofera posibilitatea de a colecta date și măsurători precise pe zone individuale, totul cu ajutorul senzorilor acestora, permițând progresul unei noi ere ale agriculturii inteligente. Atunci când fermierii pot efectua pulverizări de soluții cu precizie, pe baza unor date exacte, recoltele și producția vor crește, iar risipirea materialelor scade.
Imagini aeriene și date precise
Dronele sunt echipamente utile pentru o agricultură de precizie, ideale pentru colectare de date și cartografiere, chiar și în comparație cu alte tehnologii potențiale pentru aceasta activitate, cum ar fi imaginile prin satelit. Dronele pot colecta date mai precise despre culturi, prin simplul motiv că sunt mult mai aproape de acestea decât sunt sateliții.
Imaginile din satelit, oricât de avansată ar fi tehnologia camerei în cauză, este foarte îndepărtată de locul de interes. Drona care zboară deasupra unui teren oferă o proximitate mult mai mare și o calitate înaltă a imaginii, imagini care pot fi accesate în cel mai scurt timp. Acestea pot oferi informații actualizate și permit mai multă precizie în privința îngrășămintelor și pesticidelor necesare.
Echipate cu senzori și camere avansate, dronele pot oferi imagini multispectrale, reușind să pună la dispoziția fermierilor cât mai multe detalii despre felul în care progresează o recoltă. Cu ajutorul imaginilor multispectrale, utilizatorii pot crea hărți precise ale sănătății terenului sau hărți de secetă, reușind, astfel, să ofere culturilor atenția de care acestea au nevoie.
Pulverizare și însămânțare din aer cu ajutorul dronelor agricole
Capacitatea unei drone de a urma un plan de zbor special deasupra unui câmp îi permite să efectueze misiuni de însămânțare și de pulverizare. Unele sisteme de împrăștiere pot îndeplini mai multe roluri, cum ar fi semănarea câmpurilor, reînsămânțarea ierburilor și împrăștierea substanțelor chimice pe zone de interes.
Dronele agricole DJI AGRAS T10 și DJI AGRAS T30 sunt remarcabil de eficiente și versatile. Ambele alimentate cu o baterie care se încarcă în doar câteva minute, permit fermierilor să obțină cât mai mult timp productiv în cursul unei zile. Eficiența dronei adaugă activ mai multe ore utile, iar efortul manual necesar pentru operarea dronelor este extraordinar de scăzut.
în ultimii ani, s-a înregistrat o creștere a numărului utilizatorilor de drone, care au potențialul de a revoluționa agricultura digitală. Adoptarea pe scară largă ale noilor tehnologii și echipamente, inclusiv ale dronelor, vor aduce, cu siguranță, eficiența și valoare tot mai mare fermelor – transformarea a început deja.
Sursa: www.dji.com
www.landtech.ro