Drone agricole

Totul despre cea mai noua drona agricola DJI – Mavic 3 Multispectral

prezentare-blog-dji-mavic3m-multispectral-drona-agricultura-landtech

Dupa lansarile dronelor Mavic 3, Mavic 3 Cine, Mavic 3 Enterprise si Mavic 3 Classic, a mai fost adaugat un membru al familiei Mavic 3, si anume Mavic 3 Multispectral – o versiune Mavic 3 echipata cu o camera RGB si o camera multispectrala, cu 4 senzori de imagistica.

SPECIFICATII GENERALE

Capabila sa colecteze informatii detaliate despre cresterea si dezvoltarea recoltelor, Mavic 3M vine in ajutorul fermierilor si organizatiilor care se ocupa de agricultura digitalizata de precizie. Cantarind doar 951g, usor de pliat si depliat, Mavic 3 Multispectral poate fi transportat usor intr-o geanta obisnuita. De asemenea, bateria ofera o autonomie de maxim 43 de minute, timp in care drona poate acoperi cu usurinta o suprafata de pana la 2 km² intr-un singur zbor.

CAMERA RGB + CAMERA MULTISPECTRALA

Pentru colectarea datelor, noua drona DJI, Mavic 3M foloseste un sistem de camere (2 in 1) pentru a aduna informatii precise pe care fermierii sa le poata folosi pentru obtinerea de rezultate cat mai bune in teren. Camera RGB vine echipata cu un senzor de imagine CMOS de 4/3 inch, 20MP. Mai apoi, exista o camera multispectrala cu patru senzori care ofera o perspectiva profunda asupra conditiilor recoltelor prin detectarea detaliilor pe care ochiul uman nu este capabil sa le detecteze.
Mai specificat, camera multispectrala dispune de senzori: Near infrared (860 nm), Red edge (730 nm), Red (650 nm) si Green (560 nm), plus un senzor de lumina orientat in sus, capabil sa inregistreze lumina solara, util pentru procesarea imaginilor 2D.

DOMENII DE UTILIZARE

Cu ajutorul celor doua camere, Mavic 3M poate fi folosit in domenii precum: inspectii aeriene de inalta precizie, monitorizarea culturilor, studiilor asupra resurselor naturale, protectia mediului s.a. Potrivit celor de la DJI, functiile care insotesc drona, bazat pe domeniile de utilizare, ar fi explorarile automate ale campurilor, detectarea anomaliilor culturilor si efectuarea de analize inteligente – ceea ce ar trebui sa permita unei singure persoane gestionarea a pana la 70 de hectare de teren.

Informatii utile:  Drona Agricola DJI: Inovarea care transformă Agricultura

COMPATIBILITATE RTK

Inclus in pachet vine si modulul RTK, pentru pozitionare precisa la nivel de centimetru, modul care-i permite dronei Mavic 3M sa creeze imagini de ansamblu cat mai precise cu putinta. Camera si modulul RTK sunt sincronizare la nivel de microsecunde pentru a obtine informatii precise despre pozitia centrului de imagine al fiecarei camere, reusind astfel sa efectueze inspectii fara utilizarea punctelor de control de la sol.

Lansarea dronei agricole Mavic 3M vine ca un ajutor pentru fermierii din intreaga lume, pentru a-si imbunatati calitatea si eficienta productiilor, reducerea costurilor si cresterea veniturilor.

Vezi prezentarea completa Mavic 3M aici.

Magazinul nostru online este www.store.landtech.ro

Related Posts

Lasă un răspuns