Compania DJI a anunțat ieri o nouă pereche de drone enterprise – Seria DJI Mavic 3 Enterprise, formată din două modele noi, specializate pentru aplicații specifice din sfera industrială.
Deși au la baza emblematicul model Mavic 3, DJI Mavic 3E este aplicat misiunilor de cartografiere și topografie, pe când DJI Mavic 3T vine eficient aplicat operațiunilor de stingere și combatere a incendiilor, misiunilor de căutare și salvare, inspecțiilor și operațiunilor pe timp de noapte.
Cele două modele sunt echipate cu o varietate de senzori și camere speicalizate pentru diverse aplicații din domeniul industrial – fie că vorbim despre cercetarea zonelor afectate de incendii sau inspecții ale stâlpilor și liniilor de înalta tensiune.
Mavic 3E – Cartografiere și mapare 2D și 3D
DJI Mavic 3E se focusează strict și eficient pe misiuni și sarcini de mapare și cartografiere. Echipată cu o cameră wide cu senzor CMOS 4/3 inch și 20MP, cu o dimensiune a pixelilor de 3.3μm, și modul super-inteligent low-light, oferă o performanță îmbunătățită în condiții de lumină slabă. Camera cu zoom hibrid de până la 56× are o lungime focală echivalentă de 162 mm pentru imagini cu 12MP și un obturator mecanic care previne neclaritățile provocate de mișcare și suportă fotografierea la intervale scurte de timp (0.7 secunde).
Mavic 3T – Misiuni și inspecții critice
Spre deosebire de Mavic 3E, Mavic 3T oferă eficiență în ceea ce privește nevoia de fotografiere aeriană în stingerea incendiilor, misiunilor de căutare și salvare, inspecții ale liniilor de înaltă tensiune și operațiunilor pe timp de noapte. Mavic 3T dispune de aceeași cameră Tele, la fel ca Mavic 3E, pe lângă o cameră adițională cu senzor CMOS 1/2 inch, 48MP și o cameră cu spectru termic cu un unghi vizual (DFOV) de 61°, lungime focală echivalentă de 40 mm și rezoluție 640 × 512 px.
Cu ajutorul camerei cu spectru termic, piloții pot măsura temperatura punctelor sau suprafețelor și pot seta alarme pentru temperaturile extrem de ridicate de până la 500°C. De asemenea, dispune de palete de culori și izoterme, care ajută profesioniștii să găsească punctele cele mai fierbinți în misiuni de combatere a incendiilor.
Specificații comune
Este de la sine înțeles că ambele drone din seria DJI Mavic 3 Enterprise împărtășesc câteva specificații de bază, iar diferențele cele mai importante au de-a face doar cu seturile de senzori și camere integrate în gimbal.
Ambele drone, Mavic 3E și Mavic 3T, dispun de același sistem omnidirecțional vizual de evitare a obstacolelor, ambele fiind echipate cu sistemul APAS 5.0, care ajută drona să ocolească inteligent obstacolele și să-și continue zborul în siguranță.
De asemenea, ambele drone sunt dotate cu sistemul de transmisie DJI O3 Enterprise care oferă o distanță de transmisie de până la 8 km (Europa) și oferă o previzualizare live cu o rezoluție de 1080p@30 fps.
Accesorii
Cel mai important accesoriu este noua radiocomandă smart cu display integrat DJI RC Pro Enterprise. Cu o dimensiune convenabilă de 5.5 inch și o luminozitate de 1.000 niți, DJI RC Pro Enterprise oferă o previzualizare live clară chiar și în lumina directă a soarelui.
Drona poate fi echipată și cu un difuzor cu volum puternic, și este compatibilă și cu un modul RTK pentru o precizie eficientă la nivel de centimetru în timpul misiunilor critice.
Află mai multe informații despre seria DJI Mavic 3 Enterprise aici.
Vizitează magazinul online – www.landtech.ro